Lucas Hamming + The Crooked

Kleintje VERS
pop

Tijdens Kleintje VERS! is niemand minder dan Lucas Hamming dit jaar van de partij! 

Lucas Hamming gebruikt alle opgedane bagage – van de rol van Judas in The Passion tot het winnen van de tv-strijd Maestro – op zijn nieuwe album. De derde plaat komt begin 2022 uit en wordt voorafgegaan door een EP. Lucas’ nieuwe werk laat een verschuiving horen van indiepop naar melodieuze poprock. Denk aan Robbie Williams, Maroon 5 en Harry Styles, maar wél nog steeds gebracht met die vertrouwde nineties Britpopbranie. De rasechte publieksspeler heeft alvast een paar aanstekelijke nummers in petto: Falling en Move Like This.

"Ik wilde een andere plaat maken dan HAM uit 2015 en Luck Is For Suckers uit 2017”, aldus Hamming zelf. “Tame Impala en Arctic Monkeys maken ook elke keer een heel ander album.” Over de totstandkoming, dat deels op Bali plaatsvond: “Tegenwoordig werkt iedereen op zijn computer, ik ook. Maar een goed liedje begint nog altijd bij zang en gitaar. Het ging me eerst om de liedjes, daarna pas om de productie. Het is inderdaad een bekend gegeven dat een goed liedje gestript tot op zijn geraamte overeind blijft."

The Crooked
De alternatieve rock van The Crooked is zowel stevig als catchy. De nodige poppy elementen zorgen ervoor dat de muziek van de Sneeker/Steenwijker succesformule snel blijft hangen. Invloeden van Foo Fighters, Rage Against The Machine en Green Day klinken door in de nummers van de band die onder meer op Eurosonic en Bevrijdingsfestival Leeuwarden en het Dicky Woodstock-festival heeft gestaan.

Dit unieke optreden mag dan ook zeker niet gemist worden tijdens Kleintje Vers!
 

Bij dit evenement werken we met zitplekken. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.