Ish Dance Collective

Listen up!
hiphop
di 27 november 2018 20:15
Noorderkerkzaal
Bestel
€ 17,50

Pssst! Luister eens! Jij bent toch zo goed in keuzes maken? We zien je wel hoor. Speltbol of kapsalon, de fiets of de tram, freelance of loondienst. Jij kan dat, echt supergoed van je. Durf je het ook op grotere schaal? Echte verantwoordelijkheid voor de grote zaken des levens? Ben je dan ook dapper genoeg om de consequenties te dragen?

Inmiddels is het 35 jaar geleden dat ‘Suzanne’ van VOF de Kunst op nummer 1 stond in Nederland. Het was de aanzet tot een wereldwijde campagne, waarbij de single in meerdere landen (en talen) hoog in de hitparade kwam. De band viert dit heugelijke feit met een mooi en vermakelijk feel-good nederpopconcert.

‘Suzanne’, ‘Eén Kopje Koffie’, ‘Retour Sneek’, ‘Als ze Lacht dan Lacht ze Echt’, ‘Oude Liefde Roest Niet’; klassieke VOF de Kunst-hits komen deze avond voorbij, gemixt met een paar andere nederpopnummers uit de jaren 80. Iedere Nederlander kan zonder aarzeling de refreins meezingen. Daarnaast speelt de band enkele van haar mooiste liedjes van de afgelopen 35 jaar.

VOF de Kunst is opgericht in 1983. Meteen dat jaar stond de band met zanger Nol Havens op nummer 1 in de hitlijsten met ‘Suzanne’. ‘Suzanne’ blijkt een internationale hit en zo reist VOF de Kunst in 1984 als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen. Van ‘Susanna’ worden wereldwijd 3 miljoen exemplaren verkocht!

Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met ‘Eén kopje koffie’, geschreven door Erik van Muiswinkel. Samen met Erik van Muiswinkel staat VOF de Kunst acht seizoenen in de Nederlandse theaters met hun kinderrepertoire. De kinderen van toen zijn de ouders van nu….en die willen ook weleens een avond op stap.

Neem dus gerust je vader en moeder mee!