Life Force

+ Cornered + Bloodsucker
hardcore, metal
vr 03 juni 2022 21:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 10,00
Bestel
€ 7,50

Bereid je voor op een lekker potje hardcore op de vrijdagavond!

Life Force is een straight edge hardcore band uit Texas/Oklahoma. De groep werd in 2018 opgericht met een duidelijke focus: de missie om hulde te brengen aan het geluid, de esthetiek en de geest van klassieke jeugdcrewinspiratie, zij het met een donkerdere moderne twist, terwijl relevante sociaal-politieke thema's en meningen worden uitgedrukt door middel van boeiende lyrische inhoud en een aangrijpende boodschap op het podium.

Cornered levert hardcore met een maatschappelijke en intelligente boodschap. De Leeuwarders razen al sinds 2009 door binnen- en buitenland met een energieke show waar menig hardcore liefhebber behoorlijk hard op gaat. Ondertussen brengen ze regelmatig nieuwe muziek uit, met als laatste wapenfeit het album Failure.

Het vijfkoppige Bloodsucker maakt, in tegenstelling tot wat schrijver dezes vermoedde en ondanks de naam van de groep, geen trage en boze black metal, maar snoeiharde punk uit het straatje van Bad Brains en Minor Threat en met een vleugje metal à la Anthrax.