Leif de Leeuw band speelt Allman Brothers

Bas & Gitaardag
blues

De jaarlijkse Bas & Gitaardag komt er weer aan! Dit evenement met zowel livemuziek als masterclasses is voor de snaarridders een uitgelezen kans om je skills uit te breiden en nieuwe inspiratie op te doen.

De Leif de Leeuw Band speelt nog één keer de muziek van The Allman Brothers Band. In september 2018 begon hun eerste tour met de fantastische muziek van de Amerikaanse southern rockers. Het werd een groot succes en er volgde een tweede tournee door heel Europa. De afgelopen jaren hebben fans en promotors vaak gevraagd of Leif de Leeuw Band de show nog een keer wilde spelen. Het antwoord was telkens 'nee'. Tot nu toe. “De muziek is eigenlijk te gek om het niet te doen.”

De band pakt het nu wel iets anders aan. Naast de hits als 'Jessica' en 'Whipping Post' maken ze de setlist iets gevarieerder door songs toe te voegen van gerelateerde bands, zoals Gov’t Mule en Derek and the Dominos. Net als in 2018/2019 wordt het geen één-op-één-tribute. Leif de Leeuw (gitaar), Sem Jansen (zang, gitaar), Boris Oud (bas), Tim Koning (drums), Joram Bemelmans (drums) en Willem 't Hart (toetsen, hammond) gaan gewoon lekker de nummers spelen zoals de band dat het liefste doet; op hun manier met hun eigen sound.