Kleintje VERS!

met o.a. Funkystuff en masterclass Lucas Hamming
divers

Aanstormend talent uit de buurt ontdek je op Kleintje VERS! Een groot aantal Atrium-bands kan niet wachten om eindelijk weer eens voor publiek te spelen. De jonge garde wordt vergezeld door The Crooked en niemand minder dan Lucas Hamming.

Toegang is gratis maar aanmelden verplicht. Kies de aanvangstijd van je keuze, je kunt je ook aanmelden voor meerdere tijdsblokken.

Normaal kondigt VERS! begin februari het naderende voorjaar aan, met veel jong talent op de podia. Waar normaalgesproken door zowel het Bolwerk als het Atrium op verschillende podia talent te zien is, word je dit jaar alleen op het Speedbooks podium in de Bolwerk zaal voorzien van vertier. De Atrium-bands hebben tijdens de lockdown bepaald niet stil gezeten en gaan gedrevener dan ooit lekkere covers en eigen werk spelen. Elk optreden duurt 15 tot 20 minuten.

Het is een mooier VERS!-traditie dat de speciale gast ook een masterclass geeft aan jong talent. Deze keer is dat Lucas Hamming!
De optredens op donderdag en zaterdag zijn gratis toegankelijk, net als de masterclass. Er kunnen per keer maximaal 55 bezoekers naar binnen. Voor het concert van Lucas Hamming en The Crooked op vrijdagavond geldt een entree van € 7,50 (voorverkoop) of € 10 (deur).

Donderdag 
19.00 uur: Boys Squad
19.30 uur: Funky Stuff
20.00 uur: B’ Bunny’s
20.30 uur: Error
21.00 uur: On a Monday
21.30 uur: Vibes

Vrijdag
Middag: Masterclass Lucas Hamming
20.30 uur: Lucas Hamming, gevolgd door The Crooked

Zaterdag
19.00 uur: De 2 J’s
19.30 uur: Popcorn
20.00 uur: Skarnepeoples
20.30 uur: My Men
21.00 uur: Talk in Notes
21.30 uur: Animal Accent
22.00 uur: Ex BTW

Lucas Hamming

Lucas Hamming gebruikt alle opgedane bagage – van de rol van Judas in The Passion tot het winnen van de tv-strijd Maestro – op zijn nieuwe album. De derde plaat komt begin 2022 uit en wordt voorafgegaan door een EP. Lucas’ nieuwe werk laat een verschuiving horen van indiepop naar melodieuze poprock. Denk aan Robbie Williams, Maroon 5 en Harry Styles, maar wél nog steeds gebracht met die vertrouwde nineties Britpopbranie. De rasechte publieksspeler heeft alvast een paar aanstekelijke nummers in petto: Falling en Move Like This.

“Ik wilde een andere plaat maken dan HAM uit 2015 en Luck Is For Suckers uit 2017”, aldus Hamming zelf. “Tame Impala en Arctic Monkeys maken ook elke keer een heel ander album.” Over de totstandkoming, dat deels op Bali plaatsvond: “Tegenwoordig werkt iedereen op zijn computer, ik ook. Maar een goed liedje begint nog altijd bij zang en gitaar. Het ging me eerst om de liedjes, daarna pas om de productie. Het is inderdaad een bekend gegeven dat een goed liedje gestript tot op zijn geraamte overeind blijft.”

The Crooked
De alternatieve rock van The Crooked is zowel stevig als catchy. De nodige poppy elementen zorgen ervoor dat de muziek van de Sneeker/Steenwijker succesformule snel blijft hangen. Invloeden van Foo Fighters, Rage Against The Machine en Green Day klinken door in de nummers van de band die onder meer op Eurosonic en Bevrijdingsfestival Leeuwarden en het Dicky Woodstock-festival heeft gestaan.
 

Bij dit evenement werken we met zitplekken. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.