Julian Sas plays Jimi Hendrix

blues
vr 23 oktober 2020 21:00
Bolwerk Zaal
Bestel
€ 13,00

Ruim jaar na zijn vorige show in Het Bolwerk keert bluesgitarist Julian Sas bij ons terug met een speciale show: een ode aan Jimi Hendrix! In 2020 is het namelijk vijftig jaar geleden dat de gitaarlegende overleed.

Deze show is verplaatst van 4 april 2020. Gekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum.

Ruim jaar na zijn vorige show in Het Bolwerk keert bluesgitarist Julian Sas bij ons terug met een speciale show: een ode aan Jimi Hendrix! In 2020 is het namelijk vijftig jaar geleden dat de gitaarlegende overleed. Jimi was en is een grote inspiratie voor Sas. Zo staat op zijn album Live uit 1998 een Hendrix-medley. Volgens muziekkenners toont Sas met de medley aan de enige Europese gitarist te zijn die Hendrix-werk op hetzelfde hoge niveau kan spelen, met veel respect voor de meester.

Twintig jaar later bewees Sas opnieuw de beste vertolker van het euvre van Jimi Hendrix te zijn. Met zijn band maakte hij een speciale Hendrix-set voor een Woodstock Anniversary-festival. Het optreden was het hoogtepunt van het evenement, aldus de bezoekers en de pers.

Vanwege de lovende reacties en veel fans die de set (nog) eens willen meemaken, geven Sas en zijn band dit voorjaar nog enkele speciale optredens.