Jennie Lena

pop, soul

Jennie Lena 'stands out!'. Haar rauwe zangtalent is echt en ongepolijst, recht uit het hart. Je voelt zowel haar kracht als haar gevoeligheid, of ze nou op het podium staat of ernaast.

 

De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij The Voice of Holland in 2015. Haar ‘blind audition’ met het nummer Who’s Loving You ging onmiddellijk viral. De video is inmiddels meer dan 30 miljoen keer bekeken. Op haar album, getiteld To Be Honest, combineert ze soul en gospelkoren met akoestische instrumenten en hiphopbeats. Ze schreef, produceerde en coproduceerde dit album in Amsterdam, Los Angeles en New York.

Jennie groeide op in een familie van muzikanten. Van haar overgrootvader tot aan haar ouders: iedereen zong of speelde een instrument. Ze werd beïnvloed door een breed pallet aan muziekstijlen: soul, R&B, jazz, hiphop, gospel, funk en blues. Ze sloot deze stijlen in haar hart en dat hoor je onmiskenbaar terug in haar geweldige stem en songwriting. Haar muziek balanceert voortdurend op de grens tussen pijn en hoop en daarmee zingt dit natuurlijke podiumbeest zich rechttreeks je hart binnen. Dat ze ook nog eens gezegend is met een flinke dosis frisse humor draagt verder bij aan haar eigenheid. Dit jaar brengt Jennie Lena een nieuw album uit, geproduceerd door Frank McComb. Op de plaat keert Jennie terug naar haar roots: in depth soul & blues.

Bij dit concert werken we met zitplaatsen, een coronatoegangsbewijs is niet nodig.