Ignite

+ Berthold City + Cornered + Bloodsucker
hardcore

Het is weer tijd voor een lekker potje hardcore!

Tijdschema:
20:15 Bloodsucker
21:00 Cornered
21:45 Berthold City
22:45 Ignite

Ignite

Ignite is dé Amerikaanse hardcorepunkband van het afgelopen decennium. Al meer dan 10 jaar maken ze samen muziek en hebben ze wereldwijde aanhang, mede doordat de band vele organisaties ondersteunt die zich inzetten voor milieu en mens. Hun werk is steevast is pakkend en tijdloos, met vlijmscherpe teksten en zweeft tussen hardcore en punkrock. Door de perfecte combinatie van emotie, power, en een bak aan ervaring zijn hun concerten altijd een beleving. 

Berthold City

Berthold City brengt je straight-edge hardcore uit LA. Verwacht een stevige mix van halsbrekende tempo's, dikke breakdowns en storingen en opzwepende zang, wat na één keer luisteren ongewtijfeld in je hoofd blijven hangen.

Bloodsucker

Het vijfkoppige Bloodsucker maakt, in tegenstelling tot wat schrijver dezes vermoedde en ondanks de naam van de groep, geen trage en boze black metal, maar snoeiharde punk uit het straatje van Bad Brains en Minor Threat en met een vleugje metal à la Anthrax.

Cornered

De lokale legendes van Cornered leveren hardcore met een maatschappelijke en intelligente boodschap. De Leeuwarders razen al sinds 2009 door binnen- en buitenland met een energieke show waar menig hardcore liefhebber behoorlijk hard op gaat. Ondertussen brengen ze regelmatig nieuwe muziek uit, met als laatste wapenfeit het album Failure.