Henny

Een reggae saluut door Rootsriders
reggae
za 17 september 2022 21:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 19,50
Bestel
€ 17,50

De ooit door de BBC tot beste Bob Marley tribute uitgeroepen band Rootsriders gaan weer op tour! Ze komen langs met hun bijzondere eerbetoon aan Henny Vrienten.

In september brengen Rootsriders een laatste muzikale groet aan de onlangs overleden Doe Maar frontman Henny Vrienten. Vooral om hem te eren voor wat hij voor de popularisering van en de erkenning voor reggaemuziek in Nederland heeft betekend. Maar natuurlijk ook als afscheid aan een jeugdheld, want ook de leden van Rootsriders zijn met zijn tijdloze liedjes opgegroeid. Voor deze eenmalige korte tour keert oud-bandlid Tjerk Schoonheim terug als gastzanger in de gelederen. 
 
Rootsriders zijn bekend van hun Bob Marley tribute shows waarmee de band met veel succes langs de Nederlandse en internationale podia toeren. Begin dit jaar deden ze mee aan een nieuwe muziekwedstrijd op SBS6 waar ze in de finale tot de laatste vier reikten. Het leverde hen een optreden op in een uitverkochte Ziggo Dome. Shirma Rouse en Giovanca Ostiana zijn bekende oud-leden.