Henk Hofstede

"Boy in a tree" soloconcert
pop

Henk Hofstede is de oprichter en frontman van de Amsterdamse formatie Nits en heeft eigenlijk geen nadere introductie nodig.

Tijdens zijn intieme ‘Boy in a Tree’ soloconcert begeleidt de zanger-componist-tekstschrijver zichzelf op gitaar en piano. Hij zal putten uit het omvangrijke Nits-repertoire. Daarnaast vertolkt Hofstede werk van idolen als The Beatles, Leonard Cohen en Bob Dylan. De boeiende vertellingen van Hofstede zorgen voor een passende omlijsting.

Hofstede richt in 1974 met Alex Roelofs, Rob Kloet en Michiel Peters The Nits (later: Nits) op. De band scoort in de jaren tachtig grote hits met onder meer 'Nescio', 'Sketches of Spain’, ‘J.O.S. Days' en 'In The Dutch Mountains'. De groep maakt in die tijd meerdere albums die goed worden ontvangen, waaronder Omsk (1983), In The Dutch Mountains (1987) en URK (1989). Later is er ook succes met Doing The Dishes (2008) en Hotel Europa (2015).

In 2003 brengt Hofstede zijn eerste, Nederlandstalige soloalbum uit: Het Draagbare Huis. De plaat is gebaseerd op de video-installatie The Portable House, die hij in 2001 maakte voor de Biënnale in het Musée d'Art Contemporain in Lyon.

Henk doet 2 Friese podia aan. Mocht je niet bij ons kunnen komen, dan tref je hem ook in Neushoorn, Leeuwarden.
 

Bij dit evenement werken we met zitplekken. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.