Halve Finale Kleine Prijs van Fryslân

divers

Het is weer tijd voor de Kleine Prijs van Fryslân! Aan deze inmiddels legendarische talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland kunnen alle popartiesten uit de provincie deelnemen, ongeacht stijl en genre.
 

Toegang is gratis, meld je wel aan via bovenstaande knop.
 

De kandidaten strijden ieder jaar met live-optredens tegen elkaar op podia door de hele provincie. Een breed scala van artiesten passeert de revue, van experimentele pop tot rauwe hiphop en stevige metal, je ontdekt vers en verrassend talent uit alle hoeken van de muziekscene. De winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân krijgt vele optredens aangeboden, op bijvoorbeeld ESNS, Free Festival, Friese Pop Awards en Befrijdingsfestival Fryslân. Daarnaast ook een plek in het coachingstraject van Hit the North. Er zijn ook andere prijzen te winnen: de act met de meeste publieksstemmen wint een cheque van €1000,- voor een videoclip of studiotijd en de beste muzikanten van de avond gaan naar huis met waardebonnen te besteden bij Key Music Leeuwarden.

Op vrijdag 18 juni vindt de halve finale live plaats bij ons in Sneek. De volgende vijf acts zullen strijden om dat ene felbegeerde finale ticket:
Moonloops
COBI
Jerra Martin
No Shame, Rosé
Quiet As Always

De Kleine Prijs van Fryslân wordt georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Afgelopen jaren wonnen Cloudsurfers (2020) Delore (2019),  Lester Blackfield (2018), Katie Koss (2017), Pendants (2016) Abdomen (2015), The Homesick (2014), Sväva (2013), Yellow House 21 (2012) en Mr. Wallace (2011) de Kleine Prijs.