Halve finale Kleine Prijs van Fryslân

divers
za 05 september 2020 20:00
Bolwerk Zaal
Gratis
€ 0,00

De Kleine Prijs van Fryslân is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland. Alle Friese popartiesten kunnen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre.

Door de corona-omstandigheden heeft slechts een klein gedeelte van de voorrondes kunnen plaats vinden, daarom heeft de organisatie van de Kleine Prijs besloten de jurering van de acts, die normaliter live zouden spelen voor een plek in de halve finales, anders aan te gaan pakken. Er is gekozen voor een selectieprocedure soortgelijk aan die van de Popronde. Dit betekent dat de resterende 24 acts beoordeeld  worden op hun aangeleverde materiaal (geluid, video en tekst) waarbij de juryleden een zo breed mogelijk beeld kunnen krijgen van een band/act. Alle deelnemers hebben extra tijd gekregen om hun inschrijving aan te vullen met relevant materiaal. Eind juli worden de gekozen halve finalisten bekend gemaakt.

De winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân krijgt vele optredens aangeboden, op bijvoorbeeld ESNS, Free Festival, Friese Pop Awards en Befrijdingsfestival Fryslân. Daarnaast ook een plek in het coachingstraject van Hit the North. Er zijn ook andere prijzen te winnen: de act met de meeste publieksstemmen wint een cheque van €1000,- voor een videoclip of studiotijd en de beste muzikanten van de avond gaan naar huis met waardebonnen te besteden bij Key Music Leeuwarden.

Op zaterdag 5 september vindt de halve finale live plaats,bij ons in Sneek. Tijdens deze halve finale zullen 3 acts doorgaan naar de finale.

De Kleine Prijs van Fryslân wordt georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Voor de jurywinnaar én de publiekswinnaar liggen in de finale elk jaar mooie prijzen klaar, zoals studiotijd, belangrijke optredens of een professionele videoclip. Door mee te doen krijgen de Friese acts veel publiciteit en podiumervaring.

De Kleine Prijs van Fryslân is de afgelopen jaren gewonnen door Delore (2019),  Lester Blackfield (2018), Katie Koss (2017), Pendants (2016) Abdomen (2015), The Homesick (2014), Sväva (2013), Yellow House 21 (2012) en Mr. Wallace (2011).