Haitze

+ Amarens de Boer
indie, pop, singer-songwriter

Toe aan een relaxed middagje met heerlijke indie-pop en singer-songwriter liedjes van lokale talenten?

Dan hebben we samen met Friesland Pop de perfecte artiesten voor je verzameld op deze zondag. Blikseminslagen kunnen ernstig gevaarlijk zijn. Maar ze zijn ook erg mooi om te zien. Net als de liedjes van HAITZE. Zijn teksten hebben een serieuze emotie, de arrangementen zijn juist positief gekleurd. Geïnspireerd door luchten en elektriciteit creëert HAITZE zijn eigen indiepopgeluid. Denk aan James Bay en Bombay Bicycle Club met een scheut New Order. Ook noemen sommigen hem terecht de ‘Dutch Sam Fender’.

Haitze de Vries was gitarist en songwriter in verschillende bands. Je kent hem wellicht van Katie Koss, dat op Eurosonic/Noorderslag stond en regelmatig bij 3FM was te horen. In 2018 begon Haitze op zijn zolderkamertje in Heerenveen met het schrijven en produceren van zijn eigen nummers met slechts één microfoon, veel drumsamples en zijn geliefde gitaar. Toen hij toetsenist en producer Danny van Galen tegenkwam, ging het snel. Samen gingen ze aan de slag met de liedjes van Haitze. Met als resultaat: frisse gitaarlijntjes, galactische synths en strakke drums, zoals Popronde het mooi heeft omschreven.

Support Amarens de Boer won dit jaar de Kleine Prijs voor Singer-songwriters. Ze maakt tegen kleinkunst aanleunende, Nederlandstalige liedjes die enorm aanstekelijk zijn. Daarin beschrijft Amarens allerlei bijzondere, alledaagse dingen.

Entree is gratis op deze middag maar aanmelden is noodzakelijk ivm de coronamaatregelen en het maximale aantal bezoekers.