Gruppo Sportivo

pop

Gruppo Sportivo gaat weer optreden! Bij The Spotify Tour worden de vaakst gestreamde nummers van de band gespeeld. In feite bepaalt het publiek dus de setlist.

De meest gestreamde nummers komen in omgekeerde volgorde voorbij. Door vaker een nummer te beluisteren via Spotify neemt de kans toe dat die op de setlist komt. Nederpopklassiekers als 'Hey Girl', 'Beep Beep Love', 'Tokyo', 'Rock ’n Roll' en 'Disco Really Made It' zullen er ongetwijfeld op belanden
.
In 2018 en 2019 tourde de van oorsprong Haagse new wave/popband (opgericht in 1976) voor het laatst. Toen naar aanleiding van het bejubelde comebackalbum Great. “Gruppo’s beste sinds Back to ‘78”, volgens muziekmagazine OOR.

De bezetting van Gruppo Sportivo zal tijdens The Spotify Tour dezelfde zijn, met frontman Hans Vandenburg (zang/gitaar) en de andere oerleden Peter Calicher (keyboards) en Max Mollinger (drums). Natuurlijk zijn ook blikvangers Lies Schilp en Inge Bonthond (beiden zang) als de Bombitas weer van de partij. Tim Barning (bas) maakt sinds Great het gezelschap compleet.