Frissa met Ashafar

+ Gwn Iliass
hiphop
vr 07 oktober 2022 20:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 12,50
Bestel
€ 10,00

Voor alle 18-minners die wel van een fissa houden, hebben we een Frissa op het menu staan! Hier word je niet stomdronken, maar gaan we wel helemaal los. Met deze editie Ashafar!

Ashafar (echte naam Zakaria Abouazzaoui) heeft zich ontpopt tot een gevestigde naam in de Nederlandse hiphop-scene. Na een tijd op hoog niveau gevoetbald te hebben (trainingsstages bij clubs als Ajax, FC Utrecht en SC Heerenveen), koos Ashafar in de tijd dat Josylvio doorbrak met zijn debuutsingle ‘Le7nesh’ ook te gaan rappen. In 2017 bracht hij zijn debuut-EP genaamd ‘Aanslag’. In deze tijd kenmerkte Ashafar zich door zijn verassende flow in combinatie met gevatte woordspelingen. In het najaar van 2018 was HCG te gast bij het hiphopplatform 101Barz. Hier heeft Ashafar samen met Josylvio, KA en Moeman, een legendarische sessie gedaan die inmiddels meer dan vijf miljoen views telt op YouTube.

Vanaf het moment dat hij zijn hitsingle ‘Panamera’ uitbracht in 2019, kwam de carrière van Zakaria in een stroomversnelling: deze succesvolle single werd al snel als platina bekroond, en zijn tape ‘Asha’ behaalde een gouden status in ditzelfde jaar. Ashafar heeft samengewerkt met meerdere grote artiesten, waaronder:    Josylvio, Sevn Alias, Bizzey, Kevin en de Spaanse rapper Morad. Dat Ashafar goed bezig is, viel ook op bij het grote publiek: hij won namelijk de FunX Next Best Award en hem werd dan een mooie toekomst  toegedicht. 

De zaal zal worden opgeward door Gwn Illias, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam maar afkomstig uit Sneek. 

Op deze avond wordt geen alcohol geschonken en zijn ook jongeren onder de 16 welkom.