Forever 27

popconcert
za 16 maart 2019 21:00 -01:00
Bolwerk Concertzaal
Bestel
€ 12,00

De muzikanten die stierven op 27-jarige leeftijd inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten (beide 27+). Het duo heeft een prachtig programma samengesteld met songs van de ’27 Club’, met nummers van Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Nirvana, Jimi Hendrix, Amy Winehouse, Jeff Buckley, Robert Johnson en meer.

Zowel de verhalen achter de muzikanten als hun muziek zijn geweldige bouwstenen voor hun concert. Erwin (gitaar, zang) en Beatrice (zang, gitaar en lapsteel) interpreteren de songs op een eigen manier, waarbij het karakter en herkenbaarheid van het stuk bewaard blijft, maar de muziek een extra dimensie krijgt door het creatieve, bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem (met een rauw randje) van Beatrice.

Forever 27 is een uniek concept dat qua bezetting klein is, maar muzikaal zeer groots. Door de intieme ambiance, de verhalen die verteld worden en het prachtige subtiele gitaarspel en zang is Forever 27 een blijvende herinnering en hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!

27 Club
De 27 club, Forever 27 is de benaming voor een groep van legendarische muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Toen rond 1970 in korte tijd de 27-jarigen Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison overleden, werd het verband voor het eerst gelegd en een club gesuggereerd. Later voegden onder andere Kurt Cobain van Nirvana, Amy Winehouse, Jeff Buckley en met terugwerkende kracht bluesgitarist Robert Johnson zich tot de club. In de regel zijn de leden van de Club van 27 invloedrijke musici met een levensstijl gekenmerkt door overmatig drugs- en alcoholgebruik.

Erwin van Ligten en Beatrice van der Poel
De wortels van gitarist Erwin van Ligten hebben een lichte hang naar melancholie en wereldmuziek. Hij werkte met velen, zoals Bertus Borgers, Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood, Jan Akkerman, Julya Lo’ko, Frederique Spigt, Michel van Dijk, the Alessi Brothers en Berget Lewis. Erwin produceerde albums voor Cees Meerman, Julia Lo’ko, Astrid Seriese en Micheline van Hautum. De Volkskrant noemde hem de Nederlandse Ry Cooder.

Beatrice van der Poel is singer-songwriter en stemactrice. Zij was in de jaren negentig succesvol samen met haar zus Vera in de band Beeswamp en maakte een geslaagde overstap richting het theater. Ze zingt voornamelijk eigen Nederlandstalig werk en bewerkt ook stukken voor onder meer Maarten van Roozendaal en Jimi Hendrix. Haar laatste voorstelling Electric Lady werd zeer goed ontvangen, met vier-sterrenrecensies in Het Parool en De Volkskrant.