Folle Lok & Rock

De Hûnekop + Jitiizer + Trijex Nix
blues, country, punk, rock

We luiden het nieuwe jaar in met een bende ruige Fryske helden die hoe dan ook een feestje weten te maken van Folle Lok & Rock!

Als je 2023 in Friesland echt goed wil beginnen, dan kun je niet zonder lokale rockers die met Friese trots hoe dan ook de zaal op z’n kop zetten. Pak er een flinke borrel bij en hernieuw je oud & nieuw kater op deze nu al legendarische zondagmiddag.

De Hûnekop

Rock, country, punk, rockabilly; het is allemaal terug te vinden in het werk van de Hûnekop. De teksten geven op humoristische wijze de stem van de Friese arbeider weer. Het enige dat telt voor de mannen is dat ze er zelf plezier aan beleven. Dat dit ook voor een groot aantal andere mensen geldt, blijkt wel uit de ruim 300 optredens (van grote festivals tot kleine kroegjes), de vele airplay, de populaire clips (meer dan 500.000 views op youtube) en meerdere awards en nominaties. De arbeidersmentaliteit van de band klinkt niet alleen door in de teksten, maar blijkt ook uit de productiviteit. Binnen 8 jaar zijn er 5 full-length albums, een ‘best-off’/live dubbel album en een split EP uitgebracht. Al met al kunnen we de mannen inmiddels wel beschouwen als Fries erfgoed.

Jitiizer

Vier mannen, nog niet klaar voor het conservatorium, hadden de grote drang om eens met elkaar veel lawaai te maken. Binnen een paar weken hadden we de eerste nummers helemaal uitgewerkt: “Readkapke”, “Johannus”, “Oan ‘e Kant” en “Yosties”. Dit vormde de start van hun artiestenleven!

Trijex nix

Trijex nix is een driekoppige Friestalige boerenrockband uit Oudega (Smallingerland) en omstreken. Het repertoire bestaat voornamelijk uit nummers die naar het Fries zijn vertaald. Denk aan Normaal, Jovink en de Voederbietels en Mooi Wark.