Electric Hollers - afscheidsconcert

+ Jan James
blues, rock

Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie!

Electric Hollers

Electric Hollers is de blues/rock-sensatie uit Noord-Nederland. Tijdens een optreden kun je rekenen op zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden . De band laat zich namelijk inspireren door onder anderen Led Zeppelin, Santana en Ten Years After.

In 2018 bracht Electric Hollers zijn debuutalbum Rise uit. Het uitbrengen leverde lovende recensies en een volle agenda op. In februari 2020 bracht de groep het tweede album Electric Hollers uit. Hierop staan een rauw geluid en een live-gevoel centraal. In het najaar van 2022 maakte Electric Hollers bekend na zes jaar te stoppen met optreden. De band sluit af met een laatste tour. De afscheidsshow vindt plaats bij ons in Het Bolwerk.

Jan James

De Amerikaanse zangeres Jan James groeide op in het centrum van Michigan, waar zij als jong meisje zong in het plaatselijke kerkkoor. Al op jonge leeftijd werd Jan uitgenodigd om op openbare plekken te zingen, waardoor zij al snel vol zelfvertrouwen de planken kon bestijgen.

Later ontmoette Jan songwriter en gitarist Craig Calvert. Ze begonnen samen te spelen en ontwikkelden naast liefde voor elkaar een muzikale chemie. Die is uitgegroeid tot een groot geluid en gevoel dat is gekleurd met blues, soul en de zoete dynamiek van de beste rock. In de omgeving van Detroit kregen ze een solide reputatie en Jan James werd door de Detroit Metro Times verkozen tot beste zangeres. Haar nieuwste album, Justify, is een pure, eerlijke showcase van al haar talenten.