Duo Hûnekop

rock
zo 27 februari 2022 14:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 10,00
Bestel
€ 7,50

Emiel van De Hûnekop speelt samen met gitarist Jeroen Hûnekop-repertoire. Er wordt een greep gedaan uit de bijna honderd nummers die hij de afgelopen twaalf jaar heeft geschreven.

Emiel zal deze middag niet de grutste nûmers uitkiezen. Vooral de verborgen pareltjes komen aan bod, waar de setting voor een zittend publiek zich ook uitstekend voor leent. Dit afgewisseld met anekdotes over de oorsprong van de nummers en het leven als rockster binnen de grenzen van Friesland. Ook kun je vragen stellen aan Emiel.

De Hûnekop werd in 2009 opgericht door Emiel Stoffers (zang, gitaar), Rik Alsma (contrabas) en Bart Scheffers (drums). Geïnspireerd door de muziek van Hank Williams en Johnny Cash ging het drietal (in 2013 kwam gitarist Jeroen Seinstra erbij) Friestalige 'arbeidersrock' spelen, een aanstekelijke mix van country, blues, rock, rockabilly en punk. De teksten van Emiel geven op humoristische wijze de stem van de Friese arbeider weer.

De Hûnekop, in 2010 winnaar van de Friesland Pop Talent Award, heeft op zo'n beetje alle Friese festivals gestaan en iedere kroech en poadium van binnen gezien. Ook buiten de provinciegrenzen is De Hûnekop geen onbekende naam meer. Na het debuut Raast oan 'e Protters (2010) verschenen onder meer de albums Wanklanken fan 'e Wurkflier, Psalms foar de Rûchhouwer en de verzamelaar 11,5 Jier Smoar 2009-2020. De Hûnekop gooide eind 2017 de strijdbijl erbij neer, maar kwam een jaar later alweer terug met een uitverkocht Hûnekopfestival en de single 'Stront Stjonkt'.