DOOL

+ Ggu:ll
rock
za 10 april 2021 20:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 19,00
Bestel
€ 16,00

Dool is gewoon een vervoeging van het werkwoord dolen. Wij dolen, zij doolt, ik dool.

De band ontstond in 2015 in Rotterdam en gooit sindsdien hoge ogen op de internationale podia en in de media met donkere, sfeervolle rockmuziek.

Blikvanger van Dool is zangeres/gitariste Ryanne van Dorst, voorheen bekend als Elle Bandita en tegenwoordig een TV-persoonlijkheid. Die blijkt dus ook nog gewoon in een heel goede band te spelen. Verdere gezichten in de line-up van Dool zijn onder meer de voormalig drummer van het ter ziele gegane succesverhaal dat The Devil’s Blood heet en de Friese bassist JB van der Wal.  

In 2017 verraste de band de muziekscene met het alom geprezen debuutalbum ‘Here Now, There Then’, waarop de band bewees dat duister en toegankelijk elkaar niet uit hoeven te sluiten. Het tweede album ‘Summerland’ verscheen in april 2020 en gaat over de hemelse geneugten die het hiernamaals te bieden heeft. Door bekende omstandigheden heeft de band het album nog niet live kunnen presenteren, maar we gaan er gewoon vanuit dat dit in april 2021 weer/alsnog kan!

Ggu:ll

Support is de Tilburgse band Ggu:ll, die de zaal zal opwarmen met atmosferische, duistere doom metal. Beide bands speelden al vaker samen en het contrast tussen hun stijlen van beide bands is een vruchtbare combinatie gebleken.