Dawn Brothers + Elephant

indie, psychedelic, rock, roots

Wie zei dat rootsmuziek nooit vernieuwend kan zijn? Terwijl de Dawn Brothers een authentieke benadering in muziek omarmen, zijn ze stevig gefocust op het heden en de toekomst.

De band pruttelt van de muzikaliteit: ze zouden twee colaflesjes en een tandenborstel kunnen oppakken en het laten swingen. Gouden melodieën en ijzersterk samenspel vormen het onwrikbare fundament. Met hun zangharmonieën knallen ze zo het glazuur van je tanden. Geen gimmick, show of schtick: de Dawn Brothers zijn het dichtst mogelijk bij de real deal!

Zonnige melancholie in majeur, het geluid van Elephant. De indieband overtuigt met zijn eigenzinnige aanpak, sound en songs. Geen wonder dat het legendarische platenlabel Excelsior de vier Rotterdammers eind vorig jaar vastlegde.

Elephant wordt geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Vol overgave stort het viertal zich op het schrijven van liedjes. De mannen trekken zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de Chinese kool.

In 2021 maakt Elephant indruk met hun debuut-EP. De collectie aan prachtige melodieën, subtiele grooves en sobere maar indringende teksten wordt opgepikt door Leo Blokhuis (“er gebeurt iets bijzonders in Rotterdam”) en gedraaid door 3FM. Het nummer ‘Midnight in Manhattan’ staat drie weken in de Verrukkelijke 15 van NPO Radio 2. Begin dit jaar verscheen het album Big Thing, opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff) in de Electrosaurus Southern Sound Studio, waarvan de single Hometown wederom een geliefd nummer blijkt.