Celtic Celebrations

met Stephen & Pernille Quigg, Na Leanai en Arthur Deightons Red Herring
folk

Bij Celtic Celebrations geniet je volop van authentieke Ierse folk met bekende namen uit de scene.

Na Leanai

Na Leanai, Iers is voor "de kinderen", bestaat uit 3 nichten en hun neef. Eimear, Fra, Ryanne en Sorcha zijn kinderen van de beroemdste muzikale familie van County Down, The Sands. Na samen opgegroeid te zijn, volgden ze hun ouders en vormen ze inmiddels bewijs van het gezegde 'De appel valt nooit ver van de boom'. De groep speelt traditionele Ierse liedjes en deuntjes die ze als kinderen hebben geleerd van hun beroemde ouders en van beroemde muzikanten die ze hebben ontmoet in hun eigen kringen of backstage in enkele van 's werelds meest prestigieuze theaters en concertzalen. Onlangs heeft Na Leanai op enkele van de meest prestigieuze festivals en muzieklocaties van het land gespeeld, waaronder Fiddlers Green Festival, The Erigle en The Spirit Store.

Stephen & Pernille Quigg

“The Quiggs” is een Schots/Deens duo bestaande uit het echtpaar Stephen en Pernille Quigg. Stephen Quigg is een gerenommeerd folkzanger die al meer dan 40 jaar zijn brood verdient met het spelen van muziek. Stephen groeide op aan de westkust van Schotland, waar muziek een sleutelrol speelde in zijn vormende jaren. Stephen heeft door de jaren heen solo opgetreden, maar gedurende 10 jaar maakte hij ook deel uit van de legendarische folkgroep The McCalmans totdat ze eindigden in 2010. Pernille groeide op in een heel klein dorpje in het oosten van Jutland, waar de oudere bewoners zich nog herinneren dat een bepaalde zangvogel in de appelboom van de buren zat en de Deense versie van 'I'm a Rambler I'm Rover' zong. Als jong volwassene verhuisde ze in muzikale voetsporen naar Ierland en later naar Schotland, waar liefde en muziek in perfecte harmonie samengaan. ​De combinatie van hun twee stemmen in harmonieuze samenzang, zowel traditioneel als hedendaags, afgewisseld met anekdotes en een vleugje humor, oogstte veel lof van zowel het publiek als boekers. Een concert met The Quiggs is een kans om volksliederen in hun oorspronkelijke vorm te horen – eenvoudige, maar zeer expressieve, prachtige harmonieën en liedjes.

Arthur Deightons Red Herring

Joram Peeters en Arthur Deighton zijn twee zangers en multi instrumentalisten uit Rotterdam die al meer dan tien jaar samen muziek maken. Arthur tourde en speelde met zijn familieband de Deighton-familie in de jaren ‘80 en ‘90. Joram speelde in vele folkbands voordat hij Arthur ontmoette. Ze leerden elkaar kennen tijdens een folksessie in een Ierse bar in Rotterdam en hun gedeelde liefde voor onder meer Guinness, folk, bluegrass en country zorgde ervoor dat het meteen klikte. Red Herring werd in 2012 als duo gevormd, werd een trio in 2013 en een kwartet in 2016, nam drie albums op en speelde samen vele concerten in Nederland en België. Daarbij voltooiden ze succesvolle tournees door Duitsland, Nederland, het VK en Tsjechië. Voor dit concert gaan Arthur en Joram terug naar hun roots. Optredend als 2 Red Herrings zullen ze wat van hun oude folk georiënteerde repertoire oppoetsen, er een paar nieuwe deuntjes in gooien en een paar van hun eigen nummers ten gehore brengen.