Blaudzun

+ Douwe Doorduin
pop

Vanuit een tijd waarin alles ineens tot stilstand kwam en de vaart der volkeren werd verstomd door een oorverdovende stilte, ontvouwt zich nu een nieuwe tijd, vereeuwigd door Blaudzun op zijn nieuwe album.

Songwriter en muzikant Blaudzun heeft het afgelopen decennium zijn stempel op de muziek gedrukt. Sinds de release van Seadrift Soundmachine in 2010, hebben Blaudzun en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met uitverkochte liveshows in clubs en festivals door heel Europa.

Heavy Flowers (2012) behaalde de gouden status in Nederland en werd gevolgd door twee jaar van uitverkochte clubtours in zowel Nederland, België als Duitsland. Blaudzun speelde op festivals in Europa en de VS, zoals Sziget, CMJ, SXSW, Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands. Hij ontving vele awards, waaronder een Edison voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en een 3FM-Award voor ‘Beste Alternatieve Act’. Het album Promises of No Man’s Land bereikte de nummer 1-positie in de Nederlandse Album top 100 en stond zesde in de Belgische hitlijsten in 2014. De eerste single en titeltrack ‘Promises of No Man’s Land’ boekte veel succes op 3FM en Studio Brussel (BE). De song werd geselecteerd als slotlied voor het dagelijkse Olympische tv-programma NOS Studio Sport Winter tijdens de Olympische Spelen in Sotsji.

Geschreven alsof het zijn laatste album is, met de gedrevenheid van een debuut; Blaudzun is terug en presenteert dit jaar Lonely City Exit Wounds. Het is misschien wel zijn meest urgente en troostvolle plaat ooit. Een document van het nieuwe decennium, aldus Blaudzun zelf. “De songs op dit album hebben soms de schijn van opgewektheid, maar zijn in de kern angstaanjagend. Pas nadat je dat ondergaat en meemaakt, is er een kans dat je hun ware aard ontdekt en wellicht troost vindt. Dat hoop ik tenminste.”

Douwe Doorduin

Het maximale uit zo min mogelijk halen. Dat is het motto van allesdoener Douwe Doorduin (bekend van The Black Cult, Youtube). Gewapend met enkel een gitaar en een drumcomputer
hoopt hij na een miserabel 2020 uit de as te herrijzen en Nederland te veroveren met zijn eerlijke, alternatieve popnummers naar de smaak van Amen Dunes en Kevin Morby.