Gare Du Nord + Inge Van Calkar

Enige show in Noord-Nederland (Afscheidstour)
jazz
za 01 december 2018 21:00 -01:00
Bolwerk Zaal
Bestel
€ 22,00

Met een uitgebreide clubtour neemt de succesvolle urban jazz band Gare du Nord dit najaar voorlopig afscheid van het Nederlandse podium. Na ruim 10 jaar onafgebroken toeren kiest de band in 2019 voor een sabbatical year.

Voordat het zover is wordt er uitbundig feest gevierd ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het succesalbum Sex ‘n’ Jazz. Voor het eerst – en het laatst – brengt Gare du Nord het oorspronkelijke album in zijn geheel live op de planken, aangevuld met nieuw materiaal.
Nog één keer knallen en dan een sabbatical!

Het werd Sex ‘n’ Jazz. En alles klopte. Marlies Dekkers ontwierp de iconische hoes met rode naaldhak, Heleen van Royen schreef het bijpassende boek Stout, Marvin Gaye en Paul Carrack zongen. Beautiful Day, You’re My Medicine en Marvin & Miles werden hits en het New York jazzlabel Blue Note maakte er een drievoudig platina succes van. “Over reizen?? Over séks moet het gaan!” Aldus bevriende acteur Hans Dagelet, die daarmee het oorspronkelijke plan voor een nieuw Gare du Nord album torpedeerde.

Het best verkochte Nederlandse jazzalbum ever viert dit jaar het 10-jarig jubileum, dus: PARTY TIME! In een wervelende, sexy show, met een hoofdrol voor Dorona Alberti, brengt Gare du Nord het album nu eenmalig in zijn geheel live. En dan dus een sabbatical. “Om al die creatieve ideeën die tijdens het non-stop toeren zijn blijven liggen eens rustig uit te werken.”