Árstíðir

A Christmas afternoon with Árstíðir
indie
zo 16 december 2018 14:00 -18:00
Noorderkerkzaal
Bestel
€ 10,00

De IJslandse band Árstíðir kwam afgelopen zomer met een nieuw album: Nivalis. Oftewel 'als sneeuw' in het Latijns. Een mooi gegeven bij de terugkeer van Árstíðir naar Het Bolwerk voor een intieme, semi-akoestische kerstshow op zondagmiddag. Dat belooft magisch te worden!

De IJslandse band Árstíðir stond in 2008 binnen zes maanden na hun debut release bovenaan de IJslandse hitlijsten, maar werd tijdens hun eerste internationale tour in 2010 tegengewerkt door een vulkaanuitbarstingen. De band heeft inmiddels wel veel harten weten te veroveren op het Europese vasteland.

Árstíðir’s muziek overschrijdend genres maar kan het beste worden omschreven als door klassiek beïnvloedde indie folk rock. Of ze nu op een treinstation in Duitsland, een concerthal in Rusland of thuis in Reykjavík optreden, hun muziek betovert altijd. De bandleden hebben allemaal een brede muzikale achtergrond en ervaring, gecombineerd met professionele interesses variërend van wetgeving tot literatuur en van bouwkunde tot computers.

Árstíðir laat organische akoestische tradities en moderne elektronische arrangementen samenkomen met ingewikkelde simpelheid en onnavolgbare deskundigheid.

In 2016 deed de groep een speciale theatertour in Nederland samen met Anneke van Giersbergen en eind 2017 was er een uitgebreide Europese tour met Sólstafir en Myrkur. Árstíðir is sinds dit jaar weer terug in de originele trio-bezetting waarin ze tien jaar geleden begonnen.

>> Op vertoon van jouw ticket krijg je 5 euro korting op de show van BRUUT! in het Bolwerk Café op dezelfde dag (dit geldt alleen voor de kassaprijs)!