The Memphis Four brengt de stemming erin bij Church of Cash:

25.10.17

The Memphis Four komt zondag 29 oktober de zaal opwarmen bij Church of Cash!

Dit semi-akoestische kwartet uit Friesland put uit de Amerikaanse traditie, voornamelijk die van folk, blues, country en rockabilly, waarbij ze niet schromen terug te gaan tot diep in de negentiende eeuw. Ze stellen de liederen centraal. De tekst en de melodie krijgen daarbij alle ruimte om hun directheid en compacte schoonheid aan de luisteraars te tonen.

De nummers bestaan uit bekende, minder bekende en volledig vergeten pareltjes. Klassiekers van onder meer Johnny Cash en Hank Williams worden afgewisseld met nummers die met zorg en liefde zijn opgedolven uit de uithoeken van de Amerikaanse cultuur. Ieder lied vertelt een eigen verhaal. Samen vertellen ze het kleurrijke verhaal van de Amerikaanse muziek. Tussen de nummers door wordt dat verhaal op een losse maar aansprekende manier verteld.

The Memphis Four gaat niet alleen terug naar de essentie van melodie en tekst, ze proberen ook zoveel mogelijk een authentieke sfeer te creëren zonder hoogdravende puristische pretenties, die juist in strijd zouden zijn met de sfeer van authenticiteit die ze nastreven.

De bezetting bestaat uit: Elvira van Poelgeest (contrabas), Albert Visser (solo-gitaar), Johanna van der Veen (banjo) en Ivo Poelsma (slaggitaar, zang).

Meer nieuws

Meer nieuws