Cultuur Kwartier Sneek viert lustrum met hele gemeente

26.10.17

Cultuur Kwartier Sneek bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd! De organisatie viert het vijfjarig bestaan met een speciale actie voor alle inwoners van Súdwest-Fryslân.

Op 22 november wordt de novemberbrochure huis aan huis verspreid in de gemeente. In deze brochure vind je de actie ‘10% voor de volle 100%’. De novemberbrochure bevat een actieflyer waarmee inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân gebruik kunnen maken van 10% korting voor voorstellingen in Theater Sneek of geselecteerde shows in Poppodium Bolwerk.

In 2012 had Cultuur Kwartier Sneek al een soortgelijke actie. Onder het motto “Met 1% voor de volle 100% naar het theater” schreef gemeente Súdwest-Fryslân een prijsvraag uit voor alle inwoners. 1% van de destijds 82.000 inwoners, maakten kans op een gratis voorstelling in het nieuwe Theater Sneek. Met de nieuwe actie viert Cultuur Kwartier Sneek het lustrum echt met de gehele gemeente.

Op 1 november 2012 werd Cultuur Kwartier Sneek feestelijk geopend door de toenmalige Koningin Beatrix. Cultuur Kwartier Sneek is een overkoepelende organisatie voor allerlei culturele activiteiten in Sneek en Súdwest-Fryslân. Onder het Cultuur Kwartier vallen Theater Sneek, Poppodium Bolwerk, Kunstencentrum Atrium, afdeling Zakelijk & Verhuur en projectenbureau Akte2.

In de afgelopen vijf jaar:

  • Stonden 1550 theatervoorstellingen en popconcerten geprogrammeerd;
  • Werden er 60 eigen producties geproduceerd, waaronder musicals, Topzondag met Koffiegeur, VERS! en het Súdwest Festival;
  • Konden er 24.000 reguliere leerlingen en cursisten in Kunstencentrum Atrium worden verwelkomd;
  • Ontving Theater Sneek 310.000 bezoekers;
  • Liepen  51 scholieren en studenten stage, zijn er 130 mensen in dienst, aangevuld met 170 ‘gouden’ vrijwilligers.

Fotografie: Wim Walda

Meer nieuws

Meer nieuws